Ír sörkeksz (Porter Cake)
2008.10.07. 18:26
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
22,5 dkg liszt
11 dkg vaj
22,5 dkg egyszerű, és 11 dkg nagy szemű, világos mazsola
6,5 dkg piros cukrozott cseresznye
6,5 dkg vagdalt mandula
6,5 dkg aprított cukrozott citrom- és narancshéj
22,5 dkg barna cukor
fél citrom lereszelt héja
1 tk. Mézeskalácsfűszer
1 tk. neszkávé
fél tk. szódabikarbóna
1,4 dl barna sör
2 tojás
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük, közepébe mélyedést alakítunk ki, beledaraboljuk a vajat, majd hozzáadjuk a finomra aprított mazsolákat, a cseresznyét, a mandulát, a citrom- és narancshéjat, a cukrot, a fűszert, a neszkávét, és az egészet jól összekeverjük.
A szódabikarbónát kevés langyos sörben feloldjuk, majd a tojásokat elhabarjuk a maradék sörrel, és a szódabikarbónás oldattal együtt a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet sima tésztává dolgozzuk ki.
Kis tésztahalmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tepsire, és előmelegített sütőben, középső sínen 160 fokos sütőben (légkeveréses sütőben 150 fokon, gázon 1-es fokozaton) kb. 15-0 percig sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
|