Narancsos palacsinta (Crêpes à l'orange)
2008.10.04. 00:12
Hozzávalók 4 adaghoz:
12,5 dkg liszt
1 ek. cukor
csipetnyi só
2,5 dl tej
tojás
12,5 dkg vaj
Továbbá:
narancslekvár
porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a sót elvegyítjük, a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, és végül a folyékony, de nem forró vajat. A tésztát 20 percig állni hagyjuk.
Teflonbevonatú palacsintasütőbe mindig egy-egy evőkanálnyi tésztát teszünk, szétfuttatjuk benne, és addig sütjük, amíg a palacsinta széle aranybarna nem lesz. Sütőlapáttal vagy széles pengéjű késsel megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük.
A palacsinták egyik oldalát vékonyan bekenjük a narancslekvárral, és összegöngyöljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|