Belgium : Flamand piskóta (Biscuits Flamands) |
Flamand piskóta (Biscuits Flamands)
2008.10.03. 23:51
Hozzávalók kb. 90 darabhoz:
A tésztához:
12,5 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
12,5 dkg liszt
fél vaníliarúd kiakapart belseje
A behintéshez:
4 dkg vagdalt mandula
Elkészítés:
A cukrot az egész tojással és a sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a vaníliát. A tésztát habzsákba töltjük, és kicsi, kb. 1 cm széles és 6 cm hosszú rudacskákat nyomunk belőle a sütőpapírral fedett tepsire. A rudacskákat meghintjük vagdalt mandulával, és előmelegített sütőben, középső sínen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon, gázon 2-es fokozaton) kb. 8-10 percig sütjük.
|