Borleves, ahogy anyu csinálja
Hozzávalók:
5 dl bor
2,5 + 1-2 dl víz
5 tojás
kb. 10 dkg cukor
1 db citrom
kis darab fahéjrúd
5-6 db szegfűszeg
1 kávéskanál liszt
Elkészítés:
A citrom héját (nem reszelve, hanem nagyobb darabokban), a fahéjat és a szegfűszeget 1-2 dl vízben 8-10 percig főzzük, és hozzászűrjük a borhoz, a többi vízzel együtt, majd ezt felforraljuk. Ízlés szerint ebbe is tehetünk egy kis cukrot.
Közben az egész tojásokat a liszttel és a cukorral elektromos habverővel simára keverjük egy nagy edényben, majd a forrásban lévő bort nagyon vékony sugárban hozzáadjuk, eközben folyamatosan verjük habverővel, amíg az egész habos nem lesz. Csészébe tálalva azonnal fogyaszthatjuk.
|