Nantes-i piskóta (Biscuit nantaise)
2008.10.04. 00:13
Hozzávalók kb. 67 darabhoz:
A tésztához:
12,5 dkg liszt
5 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojássárgája
A bekenéshez:
1 tojássárgája
A behintéshez:
porcukor
Elkészítés:
A lisztet, a vajat, a cukrot és a tojássárgáját tálban sima tésztává keverjük, majd 1 óra hosszat hideg helyre tesszük.
Ezután a tésztát 2 fagyasztófólia között 3 mm vastagra sodorjuk, és kerek formával kiszúrjuk. A lapocskákat sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, elhabart tojássárgájával bekenjük, és a lapok felületét villával keresztbe bekarcoljuk, közepükre késhegynyi őrölt mandulát teszünk, végül pedig behintjük porcukorral. Előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen 200 fokon (légkeveréses sütőben 170 foko, gázon 3-as fokozaton) kb. 8-10 percig sütjük.
|