Dánia : Dán mézescsók (Brune Kager) |
Dán mézescsók (Brune Kager)
2008.10.03. 23:55
Hozzávalók kb. 75 darabhoz:
A tésztához:
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1,25 dl cukorszirup
7,5 dkg aprított édes mandula
7,5 dkg vegyes cukrozott gyümölcs
fél tk. őrölt szegfűszeg
2 tk. őrölt fahéj
fél tk. Gyömbérpor
12 g szódabikarbóna
50 dkg búzaliszt
A díszítéshez:
15 dkg fehér bevonó csokoládé
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a szirupot kis fazékban megmelegítjük. A mandulát, a cukrozott gyümölcsöt és a fűszereket hozzáadjuk és elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni. A szódabikarbónát kevés meleg vízzel feloldjuk, és a kihűlt sziruphoz adjuk, majd beletesszük a lisztet is, és jól összedolgozzuk. A tésztából két rudat formálunk, becsvarjuk alufóliába, és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap a rudakat fél centi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és 180 fokos sütőben (légkeveréses sütőben 160-170 fokon, gázon 2-3-as fokozaton) kb. 8-10 percig sütjük. Miután a csókok kihűltek, félig belemártjuk a felolvasztott csokoládéba és megszárítjuk.
|