Fahéjas csillagok
2008.10.03. 23:47
Hozzávalók kb. 70 darabhoz:
4 tojásfehérje
40 dkg porcukor
1 tk. őrölt fahéj
50 dkg héjas darált mandula
2 ek. rum
cukor a kisodráshoz
Elkészítés:
A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan belekeverjük a porcukrot. A massza egyharmadát félretesszük (ezzel kenjük be majd a csillagokat), a többit összedolgozzuk a fahéjjal, a mandulával és a rummal. A tésztát cukorral behintett munkafelületen fél centi vastagságúra sodorjuk, és csillagokat szúrunk ki belőle. Majd a csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és alaposan bekenjük a cukor tojásfehérjével. Éjszakán át száradni hagyjuk, majd másnap reggel előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen 180 fokon (légkeveréses sütőben 160 fokon, gázon 2-es fokozaton) kb. 5-8 percig sütjük. A máznak fehérnek kell maradnia! Sütőrácson hagyjuk kihűlni.
|